NLP.se © 2011 • Användarvilkor

 

 

Neuro-Lingvistisk Programmering

 

NLP.se

Nyheter

 

 

• Nyheter på NLP.se »

Information om nyheter och uppdateringar på NLP.se

 

• Forskning om NLP »

Nyheter om vad som händer på forskningsfronten inom NLP-området.

 

• Läsa och lära nytt »

Information om nya böcker, aktuella seminarier, föreläsningar och utbildningar.

 

 

 

Fler certifieringsorganisationer

 

Här är presentationer av ytterligare några organisationer som är mycket små eller av annan anledning har begränsat intresse för svenska läsare.

 

Det finns flera ”internationella” certifieringsorganisationer startade av svenskar som inte är internationella på något annat sätt än att de har ett internationellt klingande namn och möjligtvis en informationssida skriven på engelska. Den som har synpunkter på den typen av marknadsföring kan vända sig till konsumentverket eller marknadsdomstolen.

 

Observera att det inte behöver vara en dålig utbildning bara för att utbildningsanordnaren har startat en egen organisation, men det sätter gränser för var man kan vidareutbilda sig. Den som väljer en liten okänd organisation är ofta hänvisad till att utbilda sig vidare hos samma utbildningsanordnare. Det gör det också svårare om man själv en dag skulle vilja kunna utbilda och certifiera andra inom NLP. Då är man ofta hänvisad till att certifiera genom någons privata organisation… eller själv starta en egen organisation med ett internationellt klingande namn. Vilket naturligtvis medför en risk att de som går utbildningen känner sig vilseledda när de upptäcker att organisationen inte alls är vad den gav sken av.

 

International NLP Organisation (INLPO)

Organisationen är skapad 2007 av två svenskar. Trots det internationellt klingande namnet finns organisationen bara i Sverige vilket har gjort att en och annan kund känt sig lurad. I och med skapandet av denna organisation försvann den sista svenska representanten som gav ut certifikat genom DVNLP och INLPA (se nedan). Minimikrav på 120 timmars träning för certifiering. Organisationen kommer sannolikt att försvinna.

 

European NLP Association (ENLPA)

Organisationen är skapad 2007 av en svensk men finns trots det internationellt klingande namnet bara i Sverige vilket har gjort att en och annan kund känt sig lurad. Grundaren är TV-kändis och en av mycket få personer som nekats NLP-certifiering av etiska skäl. Minimikrav på ca 50 timmars träning för certifiering.

 

Svensk NLP

Organisationen är skapad under början av 2000-talet av en svensk som tidigare certifierade genom Society of NLP. Minimikrav på ca 50 timmars träning för certifiering.

 

International NLP Association (INLPA)

Det finns inte längre någon svensk utbildningsanordnare som ger ut certifikat genom denna organisation med ett namn förväxlande likt den etablerade organisationen INLPTA. Minimikrav på 130 timmars träning för certifiering.

 

Deutscher Verband für Neurolinguistisches Programmieren (DVNLP)

Det finns inte längre någon svensk utbildningsanordnare som ger ut certifikat genom Tyska NLP Förbundet. Minimikrav på 130 timmars träning för certifiering.

 

American Board of NLP (ABNLP)

ABNLP skapades under 80-talet och fanns länge representerad i Sverige genom en utbildningsanordnare. Idag har denna utbildningsanordnare gått över till den nedan presenterade organisationen ECNLP. Minimikrav på 130 timmars träning för certifiering.

 

European Community of NLP (ECNLP)

En intresseförening som startades av några österrikare 2006. Det framgår inte av hemsidan vad som krävs för att bli medlem eller vad det kostar. NLP-utbildare som blir medlemmar ingår automatiskt i "board of directors". Flera av huvudlänkarna på hemsidan gapar fortfarande tomma med texten "coming soon". I Sverige finns bara en utbildningsanordnare som ger ut certifikat genom ECNLP. Minimikrav (?) på ca 50 timmars träning för certifiering.

 

 

 

 

 

 

Vad är NLP?

NLP är en beteende-psykologisk modell som bygger på studier av skickliga professionella kommunikatörer och deras sätt att skapa förändring genom sin kommunikation. 

 

Berätta mer »